Tatta. is er klaar voor! Jij ook?

Plantje.jpg

Het is zover. Je kunt je aardappelplantje (Tatta.) op komen halen bij ons. Tatta. heeft zin om naar je toe te komen. Maak jij vast een plaatsje vrij in je tuin of op je balkon? Want als Tatta. bij je is wil het aardappeltje snel de grond in. Want het blijft een aardappel natuurlijk.

Tijdstip van adoptiemoment

Er zijn 2 mogelijkheden voor het afhalen van je Tatta.

  • Zaterdag 16 mei tussen 12.00 en 13.00 uur
  • Zondag 17 mei tussen 15.00 en 16.00 uur

Waar wacht Tatta. op je?

Ralf en Caroline, de actievoerders van Power to the Pieper, staan klaar om het plantje aan je over te dragen in de winkel:

Langestraat 143, 3811 AE Amersfoort

Je zult bij de winkel een Tatta. mogen uitkiezen. We vragen je ook of je gelijk al weet wat de naam is van je Piepertje.
Wij zorgen dat er steeds maximaal 2 personen in de winkel zijn. Buiten houden we 1,5 meter afstand.

Een mooi moment

Natuurlijk maak je fotos van dit belangrijke moment in 2020. Want jij gaat het doen: het opkweken van je kleine Tatta. naar misschien wel een heleboel grote aardappels. Want dat kan je Tatta.

Heb je een foto gemaakt? Plaats hem als je dat wilt op je Socials en noem daarbij @vangoghfrites,en #tattavangogh.
Natuurlijk zien we je foto ook graag tegemoet op de Power to the Pieper Facebookgroep.

Wat moet je doen met Tatta.

Spruitjes

tattaindedop-1024x1024.jpegAls je thuis komt met Tatta. doe je het aardappeltje in een eierdop. Als je Tatta. bekijkt zal je zien dat die een soort van naveltje heeft. Daar heeft Tatta. vastgezeten aan de moederplant. Dat naveltje plaats je naar onder in een eierdop. Tatta. mag namelijk spruitjes gaan krijgen. Dat zijn kleine witte speldenknopjes die ontstaan als je Tatta. het naar de zin heeft. Ze gaat proberen een plantje te worden! Wees maar niet bang! Je Tatta. gaat geen vieze spruitjes laten groeien! Die uitlopertjes heten nou eenmaal spruitjes. Of kiemen.

Het bedje

tatta-in-de-aarde-1024x1024.jpegTatta. wil in de aarde groeien. Het aardappeltje met uitlopers moet naar bed! Een mooie plaats is niet te vochtig en heeft mooie rulle grond. Graaf in je tuin een gat van zeker 20 centimeter diep. In het gat doe je Tatta. met de spruiten naar boven. Wees voorzichtig met de spruitjes als je aan het planten bent.

Neem voor nu afscheid van je lieve plantje. Je gaat haar binnenkort weer boven de grond ontmoeten met prachtige blaadjes. Als je het gat hebt dichtgedaan en Tatta. hebt toegedekt kan je wat water voeren aan je plantje.

Tatta. in een pot telen

Zie hier een uitleg als je niet in de grond plant maar in een pot.

Verzorging

Geef je Tatta. wekelijks een lekkere bui water. Dat hoeft niet als Moeder Natuur hier al voor zorgt. Verder mag je onkruid wieden en af en toe een mooi verhaaltje vertellen aan Tatta.