Satehsaus of Pindasaus

Dit is niet de saus die je bij ons in de winkel krijgt. We hebben niet veel geheimen … maar dat recept is wel geheim. Hieronder vind je een ander lekker recept.

Boodschappen:

1 gesnipperde ui, of 2 eetlepels gefruite ui (kant en klaar)

2 teentjes knof uit de pers

4 eetlepels bruine suiker.

3 eetlepels sambal brandal

Gemberpoeder, komijn, laos, en wat je verder lekker vindt aan Indische kruiden.
Eventueel Santen (kokosvet)
Melk of water

Recept:

Laat bovenstaande ingrediënten even aanbakken in een klein beetje olie. Niet aan laten branden!

Voeg dan, met het vuur laag, de volgende ingrediënten toe.

300 cl water of melk, zorg dat de aangebakken delen goed loskomen in het water.

200 gram pindakaas, of maal zelf pinda’s, is ook erg lekker!

Langzaam aan de kook brengen en de saus hoeft niet door te koken.

Te dun, pindakaas erbij. Te dik, water, of melk toevoegen.

Voeg op het laatst evt. 75 gram santen (kokosvet) toe.