Amerika blijft in ban pink slime

Amerika blijft in ban pink slime

We hebben en zullen nooit pink slime is onze hamburgers stoppen of andere vulmiddelen gebruiken. Onze hamburgers zijn gemaakt van vers, niet ingevroren, vlees gemaakt, bezweert hamburgerketen Wendys in landelijk verspreide advertenties.Dat is onze belofte aan u. Dat is de Wendys manier.De keten speelt daarmee in op de aversie die Amerika heeft voor pink slime dat tot voor kort zowel door supermarkten en hamburgerketens werd gebruikt om hun hamburgers meer massa te geven.

Pink slime is de populaire benaming voor een mager vleesproduct dat zeer fijn is van structuur en dat is gemaakt van gesteriliseerd slachtafval. Het wordt in de Amerikaanse vleesindustrie gebruikt als filler (vulmiddel) in hamburgers en andere vleesproducten. Het controversile product is overigens door de Amerikaanse autoriteiten goedgekeurd voor menselijke consumptie en wordt, vanwege de kosten, ook veel gebuikt in schoollunches. De sentimenten lopen echter hoog op. Tegenstanders zeggen dat ze het zelfs niet aan hun hond te eten zouden geven.

De negatieve publiciteit rondom pink slime noodzaakte andere ketens, zoals McDonalds, om het product niet meer te gebruiken.

donderdag 05 april 2012, Ron Jansen