Beste Belgische frituur is Hollands

Beste Belgische frituur is een Hollandse

Het zal heel wat Belgen steken, ze zijn immers de zelfbenoemde uitvinders van de frites. Dan moet het haast wel pijn doen dat de beste frituur van 2012 in België wordt uitgebaat door een Hollander.

Van Houtum, winnaar in de categorie Beste Frituur van de Horeca Awards, is daarom ook apetrots. In de Belgische krant Het Nieuwsblad zegt hij: ‘Dat betekent toch heel wat in een land als België. We hebben hier dan ook heel hard voor gewerkt. Al 28 jaar zit ik in het vak, dus ik weet wel wat ik doe. We hebben een uitzonderlijk concept bedacht, en dat spreekt aan.’

Bij ‘Lutje en Rob’ worden niet alleen snacks en frites aangeboden. Zo staat in het bedrijf een saladebar van twee meter. Veel wordt zelf bereid. De zaak heeft de uitstraling van een brasserie maar hanteert de prijzen van een frituur. ‘We willen ook mensen met een kleiner budget laten genieten en het gevoel geven dat ze uit eten gaan.’

woensdag 01 februari 2012, Foto: Google Streetview, Ron Jansen