Robots maken sushi in IIZO Rotterdam

Robots maken sushi in IIZO Rotterdam

De vestiging van het fastfoodconcept, zoals de eigenaren het zelf omschrijven, huisvest aan de Coolsingel, in het centrum van de Havenstad en moet bij succes landelijk worden uitgerold.

Door de machines is de gast binnen een minuut voorzien van vers eten. Ze moeten de nieuwe manier worden om snel en zo vers mogelijk eten op tafel te kunnen zetten. Manager Michel Nainggolan: ‘Het voordeel van de robots is dat ze nooit ziek zijn en een zeer constante kwaliteit afleveren, en dat is bij sushi erg belangrijk.’

Nainggolan is zich ervan bewust dat je met een machine nooit het echte vakmanschap krijgt. ‘We spelen in op de behoefte aan kant-en-klaar, maar wel vers. De machines zouden in Japan al goede zaken hebben gedaan. De Japanner Akira Yoshimori is een van de oprichters van het IIZO café.

Volgens medeoprichter Peter Bohren is het café ‘een echt project voor een stad als Rotterdam’. ‘Als moderne, multiculturele en dynamische stad is Rotterdam nu waar andere steden morgen zijn. De ideale springplank voor een innovatief horecaconcept.’

vrijdag 03 februari 2012, ANP, Rik Leonards