Wereldprimeur: McNoodles in Oostenrijk

McDonalds heeft vanaf morgen in Oostenrijk twee noedelgerechten op de menukaart staan. Daarmee heeft Oostenrijk een wereldprimeur, het is voor het eerst dat de hamburgerketen het Aziatische gerecht op de kaart zet.

001_food-image-1069385.jpeg

Noedelgerechten worden steeds populairder als lunch, avondeten en als snack, signaleerde McDonalds in Oostenrijk. Reden voor de keten om twee varianten van een noedelgerecht onder de naam McNoodles op de kaart te zetten. De twee miegerechten bevatten verse groenten, kippenvlees en worden naar keuze geserveerd met een zoetzure- of currysaus en een frisse salade.

De noedels en sausen komen uit Thailand. De noedels worden vers gekookt in de restaurants. De ontwikkeling van de gerechten nam ongeveer anderhalf jaar in beslag. De smaak is Aziatisch genspireerd maar naar de Oostenrijkse smaakwensen vertaald door de Oostenrijkse topkok, en tegenwoordig franchisenemer van McDonalds, Gerhard Fuchs.

Vooralsnog komen de schotels in een twee tot drie maanden durende test op het menu in alle Oostenrijkse restaurants. De test wordt tot in Amerika met argusogen gevolgd. Al d test succesvol is wordt deze waarschijnlijk snel naar andere landen uitgebreid.

De gerechten, die afgelopen maandag tijdens een vip-party met bekende Oostenrijkers werden gentroduceerd, worden vanaf volgende week op tv gepromoot door DJ Ötzi Gerry Friedle die bekend is van het feestnummer Anton aus Tirol.

McDonalds in Oostenrijk noemt zichzelf innovatieleider en wijst daarbij naar eerdere introducties, zoals salades, wraps, McCaf en ontbijtproducten. Onze gasten willen telkens wat anders en weten onze innovaties op waarde te schatten, stelt operationeel directeur Andreas Schwerla in een persbericht.