Tatta. is een aardappelplantje die je mag adopteren en thuis verzorgen. Je ziet het groeien van plantje tot piepers en kan uiteindelijk je nieuwe aardappels meenemen naar ons oogstfeest. Het kleine plantje heeft allereerst liefde en zorg nodig om te kunnen groeien. De zon, de aarde en water doen de rest.

Je staat er gelukkig niet alleen voor. Op de Power to the Pieper-facebookgroep vinden alle Tatta.verzorgers elkaar. In die groep krijg je leerzame tips om de opvoeding zo soepel mogelijk te laten verlopen. In 100 dagen zie je kleine Tatta. opgroeien tot een flinke plant. Het adopteren van een Tatta. is een feestje voor alle leeftijden. 

 

Reserveer Tatta.

Wil jij zelf aardappelplantje Tatta. thuis verzorgen? Reserveer dan via onderstaand formulier je plantje. In de tweede week van Mei kan je Tatta. afhalen. Je ontvangt via email een uitnodiging om Tatta. af te komen halen. Daarna zet je Tatta. in de tuin of buiten in een flinke emmer met aarde. tattapttp


Reserveer hier je Tatta. (aardappelplantje)

Adopteer een TattaPlantje

Zet je in voor de Goede Zaak!

bannerpptfb
tattadef e

Power to the Pieper

De pieper is een natuurproduct van eigen bodem. Vol met vitamines en hartstikke lekker. Toch eten we in Nederland steeds minder aardappels. Dat mogen we niet laten gebeuren! Vlaams friteshuis van Gogh voert actie. Want, vers gesneden en meesterlijk gefrituurd wil Nederland wél aan de pieper!Onze winkels in Amersfoort zijn de uitvalsbasis van Power to the Pieper. Ook trekken we het land door met onze foodtrucks de Pieper Mobiel en Frietendorf. Niemand houdt ons tegen! Maar jij kan je ook inzetten voor de Goede Zaak.  Zo kan je lid worden van de actiegroep Power to the Pieper op Facebook.  Samen bedenken we ludieke en lekkere acties. Zo "bekladt" Tatta. verkooppunten van pizza's maar ook andere aanbieders van iets anders dan ... aardappels!

Tatta. Oogstfeest

Op woensdag 14 augustus 2023 vieren we samen het Oogstfeest op Stadsboerderij de Vosheuvel en in onze winkels. Op Stadsboerderij de Vosheuvel wordt het binnenkomen van de Oogst van de nieuwe aardappels gevierd. In 100 dagen zijn kleine aardappeltjes (Tatta.) uitgegroeid tot mooie piepers. Een goede basis om friet van te maken.
De Tatta. zijn ter adoptie aangeboden door Vlaams friteshuis van Gogh. De adoptieouders hebben zich verenigd in de Power to the Pieper groep. Tijdens het Oogstfeest vieren we de oogst en wordt ook de Tatta. adoptieouder 2022 gekozen door een jury van experts. Tijdens het Oogstfeest op Stadsboerderij de Vosheuvel is er gratis frites voor alle bezoekers. Het is altijd een hele gezellige middag.

Tijden: woensdag 14 augustus 2023 van 14 tot 16 uur
Lokatie: Stadsboerderij de Vosheuvel
Heiligenbergerweg 187 Amersfoort

De winkels in Amersfoort zijn op deze feestdag ook open! De binnenkomst van de nieuwe oogst is voor ons het mooiste moment van het jaar. We laten je vol trots proeven hoe lekker frites van nieuwe aardappels zijn. Power to the Pieper! Kom dus naar de winkels of gezellig naar de Stadsboerderij de Vosheuvel.

Videoverslag Oogstfeest 2019

credits