Sinds 2014 maken we in eigen keuken heerlijke Amersfoortse kroketten. We namen 9 maanden de tijd voor de ontwikkeling en hebben veel geleerd. We durven onszelf inmiddels best krokettenexperts te noemen. We maken scharrelrundvleeskroketten, satékroketten, Vincent Vegakroketten en in de herfst en winter wildkroketten met everzwijn.
De ingrediënten van onze Amersfoortse kroket halen we bij leveranciers die we persoonlijk kennen. Vakmensen met passie voor hun vak. Zo weet je dat je een echt Amersfoorts kroketje eet. Verantwoord… en nog lekker ook!

Garnalenkroketjes

Daar is ze dan. Onze eigen Garnalenkroket. Huisgemaakt met hulp van de Aubergerie en een geweldig ondersteunend testteam.
Na 6 proefmodellen kwamen we op een mooi resultaat. Na eerst begonnen te zijn met een pover 6- je voor ons eerste model bleven we zoeken naar een mooi garnalenkroketje. We sloten af met onze doelstelling: een keurige 9,5! Daar kan je mee thuiskomen.

Wat erin zit? Veel liefde en aandacht! We vertellen graag hoe we onze kroket maken.
We nemen een grote lading schalen van garnalen. Daar trekken we met laurier een krachtige bouillon van. Die koelen we terug.
Met roomboter van Landwinkel de Kopermolen maken we met bloem een mooie roux. Daar gaat witte wijn, limoen, gerookt paprikapoeder, tabasco en de bouillon bij. Op het laatst voegen we frisse lente-ui en de Hollandse garnalen toe.
Paneren in het fantastische bloem van Bakker Boersma met puur ei-wit en we hebben hem.
Kom je hem proeven?

Onze Bakker

Bakker Boersma droogt zijn witbrood voor ons en maalt hier goudbruin paneermeel van. Het korstje is hierdoor delicaat en heerlijk.

Echte Biologische boter

Voor de vulling betrekken we boter van Zuivelboerderij de Kopermolen. Roomboter die nog ouderwets gekarnd wordt. Pure boter van koeien die je gewoon op het bedrijf kunt begroeten!

Smaak

Han Everts van restaurant de Aubergerie gaf ons smaakadvies en heeft er voor gezorgd dat de Amersfoortse kroketten een verfijnde eigen smaak hebben.

Scharrelvlees van Slager Jochem Diekerhof

Scharrelslager Jochem Diekerhof zorgt er voor dat we de smakelijkste rundernekken en wild zwijn verwerken in onze kroketten. Eerlijk vlees met een fijne smaak.

De smaak te pakken!

Inmiddels maken we al onze kroketjes zelf en kun je kiezen uit 4 soorten!

De Scharrelrundvleeskroket maken we met scharrelrundvlees, knolselderij, wortel, foelie, laurier wat mosterd en peper.

De Satekroket maken we ook met scharrelrundvlees. Daarnaast proef je pinda’s, sambal, gefruit ui, komijn, laos en pittige pepertjes van Sambal Bert. In de korst zie je smakelijke sesamzaadjes.

De vegetarische kroket die we de Vincent Vega kroket noemen maken we met spinazie, feta, zongedroogde tomaatjes, wat knoflook en komijn. In de korst zie je peterselie.

In de wintermaanden maken we een Wildkroket met wild zwijn, knoflook, kruidnagel en tijm.

We maken ook een ultieme garnalenkroket! We nemen een grote lading schalen van garnalen. Daar trekken we met laurier een krachtige bouillon van. Die koelen we terug. Met roomboter van Landwinkel de Kopermolen maken we met bloem een mooie roux. Daar gaat witte wijn, limoen, gerookt paprikapoeder, tabasco en de bouillon bij. Op het laatst voegen we frisse lente-ui en de Hollandse garnalen toe. Paneren in het fantastische bloem van Bakker Boersma met puur ei-wit en we hebben hem. Kom je hem proeven?

Het zijn smakelijke varianten op ons heerlijke basisrecept.