Een echt Amersfoorts kroketje!

Sinds 2014 maakt Frituur Van Gogh in eigen keuken de Amersfoortse kroket. Inmiddels is de Amersfoortse kroket in vijf verschillende smaken verkrijgbaar.

Amersfoortse vakmensen

Goudbruin paneermeel en de juiste bloem van Bakker Boersma

Ouderwets gekarnde roomboter van Zuivelboerderij de Kopermolen

Het beste scharrelvlees en wild van Slager Jochem Diekerhof

De smaakbalans is ontwikkeld met hulp van Han Everts van Restaurant de Aubergerie.

Voor de pittigheid schakelden we Sambal Bert in.

Volg een workshop

Alle Amersfoortse kroketten


Amersfoortse rundvleeskroket

Met scharrelrundvlees, bouillon,  knolselderij, wortel, foelie, laurier, mosterd.


Satékroket

Met scharrelrundvlees, pinda’s, sambal, gefruite ui, komijn, laos en pittige pepertjes van Sambal Bert. In het korstje zie je sesamzaadjes.


Garnalenkroket

Met een bouillon van garnalen met laurier, een roux van bloem en roomboter, witte wijn, limoen, gerookt paprikapoeder en tabasco. Op het laatst voegen we lente-ui en Hollandse garnalen toe.


Vincent Vega groentekroket

Met spinazie, feta, zongedroogde tomaatjes, wat knoflook en komijn. In het korstje zie je peterselie.


Wildkroket

Exclusief verkrijgbaar in de wintermaanden, met wild zwijn, knoflook, kruidnagel en tijm. In het korstje zie je peterselie en sesamzaadjes.