Sinds 2014 maakt Vlaams friteshuis van Gogh in eigen keuken de Amersfoortse kroket. We namen negen maanden de tijd voor de ontwikkeling, werkten samen met een heus krokettestteam en hebben veel geleerd. Inmiddels is de Amersfoortse kroket in vijf verschillende smaken verkrijgbaar. Onlangs zijn onze kroketjes met Goud bekroond door het Nederlands Frituurcentrum.

Een echt Amersfoorts kroketje!

De ingredinten halen we bij leveranciers die we persoonlijk kennen. Goudbruin paneermeel en de juiste bloem van Bakker Boersma, ouderwets gekarnde roomboter van Zuivelboerderij de Kopermolen, het beste scharrelvlees en wild van Slager Jochem Diekerhof. De smaakbalans is ontwikkeld met hulp van Han Everts van Restaurant de Aubergerie.

video-over-de-Amersfoortse-kroket-van-Vlaams-friteshuis-van-Gogh.jpg

Bestel online en haal af in de winkels

Alle Amersfoortse kroketten op een rij


Amersfoortse rundvleeskroket

Met scharrelrundvlees, bouillon, knolselderij, wortel, foelie, laurier, mosterd.

G.rundvlees.kroket-web.jpg


Satkroket

Met scharrelrundvlees, pindas, sambal, gefruite ui, komijn, laos en pittige pepertjes vanSambal Bert. In het korstje zie je sesamzaadjes.

scan-2-mvn.jpg


Garnalenkroket

Met een bouillon van garnalen met laurier, een roux van bloem en roomboter, witte wijn, limoen, gerookt paprikapoeder en tabasco. Op het laatst voegen we lente-ui en Hollandse garnalen toe.

garnalenkroket-300x300.jpg


Vincent Vega groentekroket

Met spinazie, feta, zongedroogde tomaatjes, wat knoflook en komijn. In het korstje zie je peterselie.

vegakroket.jpg


Wildkroket

Exclusief verkrijgbaar in de wintermaanden, met wild zwijn, knoflook, kruidnagel en tijm. In het korstje zie je peterselie en sesamzaadjes.

scan-1-mvn.jpg