Sinds 2014 maakt Vlaams friteshuis van Gogh in eigen keuken de Amersfoortse kroket. We namen negen maanden de tijd voor de ontwikkeling, werkten samen met een heus krokettestteam en hebben veel geleerd. Inmiddels is de Amersfoortse kroket in vijf verschillende smaken verkrijgbaar. Onlangs zijn onze kroketjes met Goud bekroond door het Nederlands Frituurcentrum.

 

De ingrediënten halen we bij leveranciers die we persoonlijk kennen. Goudbruin paneermeel en de juiste bloem van Bakker Boersma, ouderwets gekarnde roomboter van Zuivelboerderij de Kopermolen, het beste scharrelvlees en wild van Slager Jochem Diekerhof. Lokale ambachtslieden met passie voor hun vak. Zo weet je dat je een écht Amersfoorts kroketje eet.

 

Amersfoortse rundvleeskroket

Met scharrelrundvlees, bouillon,  knolselderij, wortel, foelie, laurier, mosterd.

Ontwikkeld met hulp van Han Everts van Restaurant de Aubergerie en het Amersfoortse krokettestteam.

Satékroket

Met scharrelrundvlees, pinda’s, sambal, gefruite ui, komijn, laos en pittige pepertjes van Sambal Bert. In het korstje zie je sesamzaadjes.

Garnalenkroket

Met een bouillon van garnalen met laurier, een roux van bloem en roomboter, witte wijn, limoen, gerookt paprikapoeder en tabasco. Op het laatst voegen we lente-ui en Hollandse garnalen toe.

Ontwikkeld met hulp van Han Everts van Restaurant de Aubergerie.

Vincent Vega groentekroket
Met spinazie, feta, zongedroogde tomaatjes, wat knoflook en komijn. In het korstje zie je peterselie.

 

Wildkroket

Exclusief verkrijgbaar in de wintermaanden, met wild zwijn, knoflook, kruidnagel en tijm. In het korstje zie je peterselie en sesamzaadjes.

Ontwikkeld met hulp van Han Everts van Restaurant de Aubergerie en scharrelslager Jochem Diekerhof.