Met mobiele telefoon betalen bij McDonalds

Bij dertig vestigingen van McDonalds in Frankrijk kunnen de gasten met hun telefoon en online bestellen en betalen. Hun bestelling halen ze vervolgens af in een aparte rij.

001_food-image-1052348.jpeg

McDonalds werkt voor de test samen met online betaaldienst PayPal. Online en via een app van McDonalds kunnen de gasten bestellen en afrekenen. De bestelling staat vervolgens klaar bij een aparte rij. De werkwijze moet onder meer de wachttijden verkorten. En dat kan op zijn beurt weer voor een hogere omzet per restaurant zorgen omdat meer gasten per tijdseenheid en per medewerker kunnen worden geholpen.

De overeenkomst is voor PayPal een belangrijke. McDonalds telt immers wereldwijd meer dan 30.000 vestigingen. PayPal is in concurrentie met onder meer Square dat onlangs een deal sloot met Starbucks. De koffieketen nam zelfs een belang in de betaaldienst.

Overigens wordt verwacht dat betalen met de mobiele telefoon een echt grote vlucht neemt als de Near Field Chip (NFC) in alle telefoons in gentegreerd. Dan is het een kwestie van je telefoon bij de kassa houden om te betalen.