Michael Jackson bij McDonalds Best krijgt make-over

Het tien meter hoge standbeeld van Michael Jackson bij de McDonalds in Best wordt gerenoveerd en krijgt een make-over. Het is gisteren van zijn sokkel gehesen en daarmee is ook de verbouwing van het filiaal van de hamburgerketen langs de A2 ingeluid.

001_food-image-1086595.jpeg

Het beeld wordt gestraald, gerepareerd en voorzien van een nieuwe laag polyesterhars. Na plamuren, het aanbrengen van speciale coatinglagen en eindlak zal het beeld verder worden gedecoreerd. In de eerste week van december plaatst Hurks, het bouwbedrijf dat de McDonalds-vestiging verbouwt, het gerestaureerde standbeeld op de nieuw gemaakte sokkel. Op 8 december opent de vernieuwde McDonalds in Best haar deuren.

De vestiging krijgt een eigen look en feel die afwijkt van de gebruikelijke in Nederland. De vestiging in Best krijgt een geheel eigen retrolook met een interieur dat past in de jaren vijftig, zestig. Met onder meer neonlampen, een geblokte tegelvloer, jukebox en popsterren uit die tijd verrijst een complete rock-n-rollsfeer, genspireerd door de allereerste McDonalds in Amerika uit 1955. De dubbele McDrive en het rood-witte tegelwerk geven tevens het exterieur een eigentijdse look.

De McDonalds in Best wordt vanwege het standbeeld regelmatig door Michael Jackson fans bezocht. Direct na het overlijden van de popster werd het zelfs een bedevaartsoord waar door fans bloemen werden gelegd en kaarsjes werden gebrand.